Leger des Heils

Het Leger des Heils doet ook mee met het programma. Ze spelen zelfs een vrij belangrijke rol tijdens het Kerstfeest in de stad. In de eerste afleveringen die Kerstfeest op de Dam heette ging het altijd over het Leger des Heils in Amsterdam.
Er worden vier 'klanten' van het Leger des Heils bezocht door ieder van de artiesten eentje. Deze houden een gesprek en de gasten vertellen over hun leven en wat het leger des Heils voor hun betekend.
Mensen uit alle rangen en standen van de samenleving, mensen met bijzondere verhalen. Verhalen over neergang, opstanding, nood, hulp en hoop. Bert van Leeuwen is daar ook als presentator aanwezig en zal ook met de mensen praten vlak voor de artiest een lied voor de klant zal zingen. Speciaal uitgezocht en passend voor wat de artiest de afgelopen tijd over de klant gehoord heeft en heeft beleefd in de korte tijd dat ze meeliepen.

Geschiedenis

Na de oorlog groeide het Leger des Heils in Nederland uit tot een organisatie met wel duizenden medewerkers en vrijwilligers. Met hun directe en energieke aanpak verleende zij toen maar ook nu nog hulp aan mensen in onze samenleving die daar behoefte aan hebben. Het maakt daarbij niet uit wat hun religieuze achtergrond is. Alcohol- en drugsverslaafden, dak- en thuislozen, prostituees en ook veel andere slachtoffers van uitsluiting, iedereen kan geholpen worden door het Leger des Heils. Ondanks de economische welvaart in ons Nederland is de nood nog altijd groot. Daar komt ook nog bij dat steeds minder mensen Jezus Christus kennen. Daar willen ze ook wat aan doen en het programma Kerstfeest in de stad helpt daar ook aan mee. De strijd van het Leger des Heils is nog lang niet gestreden.

Meer lezen over het Leger des Heils kan op hun website. Meer tips


 


"